Ταυτότητα

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Δάφνη Δαφνίου ιδρύθηκε το 1969 από τον Βασίλειο Παυλάκο και άλλους λάτρεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού της περιοχής μας.

Η πορεία του τμήματος καλαθοσφαίρισης όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε αξιόλογη, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας που έβλεπε στην φυσιογνωμία του Συλλόγου και στις επιτυχίες του ένα παραπάνω λόγο να είναι υπερήφανοι. Η στήριξη της έμπρακτη, αφού στέλνει καθημερινά τα παιδιά της, αγόρια και κορίτσια να στελεχώσουν τις Ακαδημίες και τα αγωνιστικά τμήματα, αποτρέποντας τους από εκείνες τις επικίνδυνες ενασχολήσεις που μαστίζουν την κοινωνία σήμερα. 

Πέραν της προσφοράς στον μαζικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό και ειδικότερα στο μπάσκετ, ο Σύλλογος μας τηρουμένων των αναλογιών είχε και μεγάλες επιτυχίες σε αγωνιστικό επίπεδο. Επί σειρά ετών 1989-1999 η Ανδρική ομάδα αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική κατηγορία, ενώ η Γυναικεία με επιτυχία για επτά χρόνια στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας 1996-2003.

Από τις τάξεις του Συλλόγου έχουν αναδειχθεί μεγάλοι αθλητές και αθλήτριες όπως: Θανάσης Σκουρτόπουλος (Α.Ε.Κ και Εθνική Ελλάδος), Κώστας Παναγιωτόπουλος (Ολυμπιακός και Εθνική Ελλάδος), Σπύρος Καλτσωνάκης (Πανελλήνιος Α1), Χρήστος Τσιρογιάννης (Ιωνικός Ν.Φ Α1), Βαγγέλης Ρώης (Παγκράτι Β’ Εθνική), Γιώργος Γεροδήμος (Ολυμπιακός Βόλου Β’ Εθνική), Χρύσα Λαζάρου (Περιστέρι) και Αθανασία Σπηλιοπούλου (Εθνική Νεανίδων).

Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί ότι τα μέλη του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου έχουν συνδέσει το όνομα τους ως παίκτες με την Δάφνη Δαφνίου: Λυμπερόπουλος Σάκης, Γαλανός Ντένης, Πουσαίος Ιωάννης, Γαλανός Μιχάλης,  Τσουμπανίδης Παναγιώτης.